Matkompassen

–  mer mat från Västerbotten

Matkompassen

–  mer mat från Västerbotten

Länsstyrelsens livsmedelsarbete

Sikte på nationella och regionala mål!

Region Västerbotten, Länsstyrelsen Västerbotten och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har tillsammans arbetat fram en regional livsmedelsstrategi för Västerbotten. Strategin  beslutades av regionala utvecklingsnämnden den 19 maj 2021.  Strategin omfattar hela livsmedelskedjan och tar sikte på år 2030 där mål, strategiska områden, möjliga framgångsfaktorer och insatsområden ska visa vägen.

Länsstyrelsen Västerbotten samverkar med regionala aktörer, organisationer, kommuner och näringsliv för att den nationella och regionala livsmedelsstrategin ska få genomslag i Västerbotten.

Läs mer om Sveriges livsmedelsstrategi En livsmedelsstrategi för jobb och hållbar tillväxt i hela landet

Läs mer om Västerbottens livsmedelsstrategi Mer mat från Västerbotten

Matkompassen

Barn som tar ut kompassriktningen

Länsstyrelsen Västerbotten arbetar för att integrera livsmedelsstrategins mål i vår verksamhet. Vi arbetar i projektform och samarbetar med berörda aktörer för att den nationella och regionala livsmedelsstrategin ska få genomslag i länet. Matkompassen är ett samlingsnamn för Länsstyrelsens riktade och systematiska livsmedelsarbete. Här nedan kan du läsa om våra pågående projekt.

Pågående projekt

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.