Med livsmedel i fokus

17 nov 2021 Digitalt arrangemang

Tid: 13:00 -15:00

Vi öppnar rummet redan 12:45

Sverige ska producera mer mat, den ska vara hållbar och efterfrågad och till det behöver vi fler lönsamma och konkurrenskraftiga företag. Önskar du inspiration om hur du kan arbeta för att stärka livsmedelsföretag i din kommun? Behöver du idéer hur kollegor vid andra näringslivskontor arbetar? Missa inte att anmäla dig till detta kostnadsfria samarrangemang mellan fyra län – tipsa dina kollegor på näringslivskontoret och anmäl er redan idag!

Ett arrangemang i samverkan med Västerbottens länsstyrelse, Västernorrlands länsstyrelse, föreningen Matvärden i Gävleborgs län och Gröna Näringar i Piteå.

Målgrupp: Du som arbetar med att stärka livsmedelsföretag i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland eller Gävleborg

Anmälan se HÄR

Program

Moderator: Liselott Holm Länstyrelsen Västerbotten

13:00 Välkommen

13:05 Inledning

Marie Gidlund, Verksamhetschef, Sween Food Arena

13:15 Vi tar tempen!

Vad brottas livsmedelsföretag med?

13:25 Gröna näringar i Piteå

Jessica Lindberg, Näringslivsutvecklare Gröna näringar Piteå berättar om hur de arbetar för att vara en motor för tillväxt och hur det gick det med den obemannade lanthandeln?

13:45 VÄX Hudiksvall – Vårt sätt att öka den lokala livsmedelsproduktionen

Emilie Lindqvist och Ola Sjöström, Näringslivsutvecklare Hudiksvalls Näringslivsbolag berättar om hur de arbetar lokalt med den regionala livsmedelsstrategin för att öka den lokala livsmedelsproduktionen. Där nätverk, samhandling och gemensamma mål är framgångsfaktorer.

14:05 Möten som ger affärer

Anki Berg, Matsam och Britt-Marie Stegs Matvärden berättar om hur matchning går till och vad som händer när man länkar ihop tillgång och efterfrågan av livsmedel. Vilka livsmedel efterfrågas?

14:30 Så gjorde vi Halland till Sveriges mest levande matlän

Anna-Maria Spaniol och Helena Nöjd från Hallands Matgille berättar om resan med att utveckla hållbara, konkurrenskraftiga livsmedelsförädlande företag samt driva kommunikation som skapar snackisar.

14:55 Vi summerar

15:00 Avslut