Skolmaterial

MatValet – ett nytt digitalt skolprogram

MatValet är ett skolprogram där högstadieungdomar får möjlighet att reflektera kring hållbar produktion och konsumtion av mat. Ett digitalt platsoberoende skolmaterial och en interaktiv utställning kommer att vara tillgängligt från maj 2022 vid Exploratoriet i Skellefteå, läs mer om programmet på deras hemsida.

MatValet har producerats inom ramen för projektet Fler unga till branschen med LRF Västerbotten, Exploratoriet Science Center, Universitets och högskolerådets verksamhet Den globala skolan och har delfinansierats av Kungliga Skogliga Lantbruksakademin samt lokala företag inom branschen. Länsstyrelsen Västerbotten är projektägare. 

Spelar det någon roll vart maten kommer ifrån?

I filmen Maten på faten – spelar det nån roll var den kommer ifrån, får du veta mer om nyttan med lokal livsmedelsproduktion. I filmen får du träffa elever och lärare från Forslunda gymnasiet och Dragonskolan i Västerbotten.

Stort tack till elever och lärare på Dragonskolan och Forslunda gymnasiet i Umeå som medverkat i filmen.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.