Matkompassen

–  mer mat från Västerbotten

Matkompassen

–  mer mat från Västerbotten

God djuromsorg

Svensk djurskyddslagstiftning

Svensk djurskyddslagstiftning utgår från att djuren ska ha möjlighet att bete sig naturligt. Det innebär exempelvis att grisar ges mer strö, att kor går på bete sommartid och att våra djur har större ytor att röra sig på inomhus jämfört med i övriga EU-länder. Kompletterat med förebyggande djurhälsovård i nära samverkan mellan lantbrukare, veterinärer, branschorganisationer och företag samt myndigheternas kontroller av att lagstiftningen efterlevs ger detta bra förutsättningar för en god djurhållning.

I Sverige har vi systematiska kontroller av djurskyddet och flera kontrollprogram för att bekämpa smittsamma sjukdomar. Producenternas och branschernas arbete i kombination med de lagstiftade kontrollerna har medfört att vi i Sverige har lyckats bekämpa och utrota flera sjukdomar som djur i andra länder drabbas av.

Jordbruksverket informerar om det svenska djurskyddet

Mervärden hos svenskt kött och kyckling

Som konsument är det svårt att veta hur maten som vi äter produceras. För att hjälpa dig att göra ett medvetet val har Jordbruksverket tagit fram faktaunderlag om mervärden i svensk köttproduktion. Mervärden hos svenskt kött och kyckling, Jordbruksverket

Friska djur i världsklass

Källa: Film Gård & Djurhälsan

Antibiotika i förebyggande syfte

Felaktig och överdriven användning av antibiotika har fått resistenta bakterier att spridas snabbt i världen. De resistenta bakterierna kan spridas via mat. Som konsument kan du bromsa utvecklingen – välj svensk mat! Skyddaantibiotikan.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.