Inspiration för dig som producent

Thomas välkomnar både nördar och utlandsturister

Fjärdhundraland, ett besöksområde i Uppland som siktar på att få fler utlandsturister på besök. Thomas Björk, föreningens ordförande, berättar om hur sund konkurrens visats sig vara en framgångsfaktor. 

Man måste sluta skämmas för att ta betalt

På Landsberga gård driver familjen Sandqvist jordbruk med egen kvarn, äggproduktion och gårdsbutik. Samarbete och nätverkande med andra lokala matproducenter är viktigt – tillsammans med förmågan att sätta rätt pris.

Viltkött - en klimatsmart och outnyttjad resurs

Mer vilt på matbordet – det är regeringens målsättning. I  Fjärdhundraland har Lotta Hermansson öppnat en vilthanteringanläggning som ska se till att vildsvin blir vardagsmat på både privata och offentliga tallrikar.

Mitt smör smakar mer än storproducenternas

Ida Oderstål och hennes familj är typiska inlandsentreprenörer. De driver gårdsbutik, bed & breakfast, maskinentreprenad och röjer snö. Men det är Idas mejeri och hennes populära smör som satt Malgomaj på matkartan. 

Johanna är succémejerista på nätet

Hennes familj har ystat hälsingeostkaka i tre generationer. Men Johanna Hildingsson använder moderna metoder för framgång och hennes video på hur hon skär ostmassa har över en miljon visningar på sociala medier.

Ny podd: Möt Elis från delikatessbutiken Gårdshem

Intresset för hantverksost ökar. Men kan man känna smaken av fjällko och vad gör lokalt producerad ost så speciell? I Matkompassens podd möter vi Elis Tedebring från delikatessbutiken Gårdshem i Umeå.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.